Ardeşen Ziraat Odası > Haberler > Çiftçilere %50 Hibe

Çiftçilere %50 Hibe

Kırsal Kalkınma programı sayesinde makina ve ekipman alımlarının yüzde ellisi hibe edilecek.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Makine ve Ekipman alımlarının desteklenmesi ile ilgili tebliğ 10.03.2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Program çerçevesinde Makine ve Ekipman alımlarının desteklenmesi ile ilgili, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas mal alım tutarının %50 sine hibe yoluyla destek verilecektir.

81 ilde uygulanacak olan programa, Bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya Bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine kayıtlı gerçek ve tüzel kişiler, kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler ve Tarımsal amaçlı kooperatif, birlikler ve bunların üst birlikleri programdan yararlanmak üzere başvuru yapabilecektir. Mal alım başvuruları, Tebliğin yayımı tarihinden başlayarak en geç kırkbeş (45) gün içerisinde (25 Nisan 2011 mesai bitimine kadar) İl Tarım müdürlüklerine teslim edilmelidir.