Ardeşen Ziraat Odası > Haberler > Çayda budama yapılacak

Çayda budama yapılacak

10 yıl süreyle budama yapılacak
Çay bahçelerinin budanmasına ilişkin karar, Bakanlar Kurulu tarafından alındı. Alınan karar ile ilgili Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama aşağıda sunulmaktadır. Üreticilerimize duyurulur.

"2011/2562 sayılı bakanlar kurulu kararı ile kaliteli yaş çay yaprağı temini amacıyla ruhsatlı çay bahçeleri 10 yıl süreyle her yıl 1/10 oranında verim budamasına tabi tutulmuştur. Kararname gereğince budamasını yapmayan üreticilerden yaş çay satın alınmayacaktır.

Bu nedenle üreticilerimizin mağdur olmamaları için 2012 yılı itibariyle her yıl Mart ayı sonuna kadar ruhsatlı çaylıklarını 1/10 oranında budama yapmaları ve fabrika yetkililerine tespitini yaptırmaları gerekmektedir.

Üreticilere duyurulması için gereğini rica ederiz."